Introduktion til biblstandard.dk

 

Biblioteksstandarder i Danmark

 

Hosted by Royal Danish Library / Det Kgl. Bibliotek

Identifier: http://biblstandard.dk/Introduktion.htm

Sidste opdatering: 22.07.2022

 

 

 

Introduktion til biblstandard.dk

 

Sitet biblstandard.dk giver en oversigt over aktuelt gældende specifikationer, services, vejledninger, XML schemaer, XML eksempler, name spaces, eksempler m.v. vedr. standardisering af indenfor biblioteksområdet. Nogle af disse er publiceret på sitet, andre hos de udgivende institutioner.

 

Oversigt over indhold: http://biblstandard.dk/

 

For hver specifikation er anført hvilken organisation, som har ansvaret for den pågældende specifikation. Hvis support gives af anden organisation eller anden e-mail/web side, så er dette anført.

 

For Specifikationer vedr. teknisk interoperabilitet for danske biblioteker sker dette i forståelse mellem KOMBIT A/S, Det Kgl. Bibliotek, DBC DIGITAL A/S og Slot- og Kulturstyrelsen.

 

Det Kgl. Bibliotek bidrager med en fortsat publicering af biblstandard.dk og med en udvidelse af sitets funktion til både at hoste de hidtidigt hostede specifikationer og til beskrivelsesmæssigt at dække alle aktuelt relevante specifikationer for biblioteksområdet som afløser for Biblioteksstandarder i Danmark (2015). Dvs. at biblstandard.dk også indeholder specifikationer dækkende statistik, bibliografi/katalogisering m.v.

 

Leif Andresen, Det Kgl. Bibliotek, september 2021.

 

 

Spørgsmål og andre henvendelser: biblstandard@kb.dk